Actualitatea consulatului

Aderarea României la Eurocorp

Miercuri 6 aprilie 2016, la cartierul general din Strasbourg al Corpului European a avut loc ceremonia oficială de aderare a României la Eurocorp.

România devine astfel cea de-a 10-a țară participantă la Eurocorp, în calitate de « națiune asociată”, alături de Polonia, Italia, Grecia și Turcia, „națiunile cadru” fiind Franța, Germania, Belgia, Spania și Luxemburg.

În cadrul ceremoniei, a fost arborat drapelul național al României alături de cele ale celorlalte state participante la Eurocorp.

Acordul tehnic („Technical Agreement”) de aderare la Eurocorp a fost semnat de generalul locotenent Alfredo Ramirez Fernandez, comandantul Eurocorp, și de către adjunctul Reprezentantului național militar român la SHAPE („Supreme Headquarters Allied Powers Europe”, NATO), în prezenta Consulului General al României la Strasbourg și a Atașatului Militar român din cadrul Ambasadei României în Franța.

Corpul European (Eurocorp-ul) este o structură de comandă permanentă, operațională, multinațională, capabilă să se desfășoare în operațiuni în mod rapid, utilizabilă atât în cadrul Uniunii Europene cât și al NATO.

Ceremonie de comemorare a militarilor români cazuţi în Primul Război Mondial în Alsacia şi Lorena (Franţa)

14.11.2018

După cum este cunoscut, la 11 noiembrie 1918 s-a semnat în Poiana Rethondes, în pădurea Compiègne din nordul Parisului, armistițiul care a pus capăt luptelor din timpul Primului Război Mondial. În Alsacia și Lorena…

Comemorarea militarilor români, prizonieri în timpul Primului Război Mondial în lagărul de la Steinbrunn-Le-Haut, Franţa – dezvelirea unei plăci memoriale.

22.10.2018

Duminică, 21 octombrie 2018, la inţiativa Primăriei Steinbrunn-Le-Haut, a avut loc ceremonia de comemorare a militarilor italieni şi români, prizonieri în lagărul de la Steinbrunn-Le-Haut, în Primul Război Mondial. Ceremoni…

Vizita în Alsacia a Familiei Regale a României pentru celebrarea făuririi statului român modern, unitar.

02.10.2018

Cu ocazia celebrării Centenarului făuririi statului român modern, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împreuna cu Principele Radu au efectuat vizite la Soultzmatt, localitate în care se află înhumați 678…
  • http://www.dprp.gov.ro/cum-te-inscrii-in-registrul-electoral-daca-esti-cetatean-roman-cu-domiciliul-sau-resedinta-in-strainatate/