Informații pentru cetățenii români

Căsătoria la Consulatul General al României la Strasbourg

În conformitate cu prevederile art.43 alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţenii români, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi.

Potrivit art. 11 din Codul Familiei, “căsătoria se încheie în faţa delegatului de stare civilă al Consiliului popular al comunei, oraşului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în cuprinsul căruia se află domiciliul sau reşedinţa oricăruia dintre viitorii soţi”.

Prin urmare, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare pot fi încheiate căsătorii între cetăţeni români, dacă cel puţin unul dintre soţi are domiciliul/reşedinţa în circumscripţia consulară a respectivei misiuni diplomatice. De asemenea, se pot încheia căsătorii între un cetăţean român şi un cetăţean străin, dacă cel puţin unul dintre soţi are domiciliul/reşedinţa în statul în care se află oficiul consular. Condiţiile de fond cerute pentru încheierea căsătoriei sunt determinate de legea naţională a fiecăruia dintre viitorii soţi. 

Reprezentanţii ambasadelor şi consulatelor României în străinătate vă pot oferi detalii despre procedura de încheiere a căsătoriei la misiunea diplomatică.

Încheierea căsătoriei la misiunile diplomatice şi oficiile consulare este supusă taxelor consulare, care se plătesc de solicitanţi la ambasadă sau la consulatul competent. Pentru informaţii suplimentare privind cuantumul taxelor consulare, vă recomandăm să accesaţi pagina de internet a MAE.

  

ATENŢIE!

14.10.2014

În ziua de luni, 1 Decembrie, Sărbătoarea Națională a României, Consulatul General al României va fi închis. …

Vizita la Strasbourg a Primarului General al municipiului Bucuresti Sorin Mircea Oprescu

25.11.2014

Luni 24.11.2014, a avut loc ceremonia de inaugurare a strazii Bucuresti (Rue de Bucarest). Ceremonia a fost prezidata de domnul Roland Ries, primarul orasului Strasbourg, in prezenta primarului…

ANUNT IMPORTANT

18.11.2014

Consulatul General al Romaniei anunta ca luni 24 noiembrie 2014, orele 14.30, va avea loc ceremonia de inaugurare a « Rue de Bucarest » la Strasbourg. Aceasta strada este situata in inima «…

Vernisajul expozitiei « Perahim, La Parade Sauvage »la Muzeul de arta moderna si contemporana din Strasbourg

18.11.2014

La 14 noiembrie 2014 a fost vernisata expozitia « Perahim, La Parade Sauvage » la Muzeul de arta moderna si contemporana din Strasbourg, prilejuita de centenarul nasterii marelui artist de origine…